Lamingtons
Sursa Lamingtons
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ma urnesc greu sa fac prajituri. Cred ca sunt mai degraba sclava ciocolatei in forma sa pura si imi astampar astfel pofta de dulce. In plus, ori de cate ori dau de cate o reteta de prajituri, modul in care sunt expusi pasii ma fac sa imi imaginez cine stie ce corvoada gospodareasca de ore bune, de munca asidua si neintrerupta.
Si aceasta reteta a zacut prinsa cu un magnet in bucatarie vreme lunga, convinsa fiind ca nu mai am eu vreme acum de atatia pasi pentru o prajitura care se vrea asa simandicoasa. Dar uite ca, dupa ce m-am apucat de treaba lucrurile au stat complet diferit. Si ce bine am facut ca nu am ratat sansa de a gusta celebrele lamingtons! ;)
Ingrediente
pentru aluat
250 gr faina speciala pentru prajituri Boromir
30 gr unt
200 gr zahar
1 ou
2 linguri de miere
100 ml lapte
praf de copt
scortisoara
pentru sirop
100 gr unt
150 gr zahar
3 linguri cacao
100 ml lapte
esenta de rom
cocos
Se incepe prin a freca bine untul cu zaharul pentru aluat. Se adauga oul si se continua amestecarea energica.
Se adauga apoi laptele si mierea (ce bine suna! ;) ) si se amesteca pana se omogenizeaza.
Urmeaza la rand scortisoara care va da o aroma de poveste - amestecati bine.
Adaugati apoi lingura cu lingura faina, amestecand pana obtineti aluatul.
Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru aproximativ o ora sau pana o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata.
Aluatul scos din cuptor se lasa sa se raceasca si apoi se taie cubulete.
Pregatiti apoi siropul topind in lapte untul si zaharul si amestecand apoi restul ingredientelor.
Treceti fiecare cubulet prin sirop si apoi tavaliti-l prin nuca de cocos.