Lamingtons
Sursa Lamingtons
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru pandispan:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 4 linguri de lapte
- 500 g faina
- 50 g unt
- un praf de sare
- 1 lingura praf de copt
Pentru sirop:
- 20 g unt
- 100 g zahar
- 2 linguri de cacao
- 120 g lapte
- esenta de rom
- fulgi de nuca de cocos
- nuca macinata(optional)
Preparare:
Se freaca bine zaharul cu untul apoi se adauga ouale batute.Se pune si laptele se amesteca totul bine, apoi adaugam faina praful de copt si sarea.
Acoperim o tava cu hartie de copt si punem la cuptor circa 30 de minute la foc mediu.
Dupa ce este gata ,lasam pandispanul la racit s preparam siropul:
Topim 20 g de unt , adaugam laptele si zaharul si le lasam pe foc pana se topeste zaharul amestecand continuu.
Punem si cele 2 linguri de cacao si esenta de rom.
Taiem pandispanul cubulete , le trecem rapid prin sirop pe toate partile si apoi le tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata.