contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lahmachun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

lahmachun poza14

La paşa vine un arab.
„Arabule, tu eşti nebun? -
Spuse paşa – mă deranjezi
Când mănânc lahmachun?!”

Pt aluat:
- 450 gr faina
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 1 praf sare
- 280 ml apa calduta
- 2 linguri ulei

Pt umplutura:
- 500 gr carne tocata vita
- 3 rosii decojite si tocate marunt
- 1 legatura patrunjel tocat marunt
- 2 cepe medii tocate marunt
- 1 ardei iute tocat marunt
- condimente ( sare, piper )
- ulei pt calit

Plan de lucru:
- facem mai intai coca (amestecam toate ingredientele intr-un bol) (poza 2). O lasam la dospit la caldura aproximativ 1 ora (poza 3)
- Intre timp calim ceapa (poza 4), adaugam rosiile, patrunjelelul, ardeiul iute (poza 5).
-Dupa circa 5 minute, adaugam carnea tocata (poza 7). Condimentam apoi lasam pe foc circa 15 minute. Lasam sa se raceasca.
- coca crescuta (poza 8 ) o impartim in patru (poza 9).
-Intindem fiecare portie de aluat intr-o foaie de 2 mm (poza 10).
-Intindem deasupra foii un sfert din compozitia de carne (poza 11). Plasam intr-o tava tapetata cu foaie de copt
- Coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade  pentru 10 minute.(poza 12).
- Nu trebuie sa stea prea mult la cuptor pentru ca se crocantzeste
- Rulam cat sunt calde (poza 13).
- Se pot servi calde , reci sau reincalzite. Pentru ele am facut un sos din rosii decojite si tocate cubulete, ceapa, sare, curry, ardei iute si o lingurita de zahar. Lasati compozitia sa fiarba aproximativ 5 minute.
- pofta buna! (poza 14)

Timp de preparare: 90 minute
Pret: 18 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

lahmachun poza1 lahmachun poza2 lahmachun poza3 lahmachun poza4 lahmachun poza5 lahmachun poza6 lahmachun poza7 lahmachun poza8 lahmachun poza9 lahmachun poza10 lahmachun poza11 lahmachun poza12 lahmachun poza13 lahmachun poza14
Filed under: A5. Preparate din porc&vita