Labneh
Sursa LABNEH
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru azi nimic mai simplu decit un iaurt strecurat ,pe care tot l-am vazut la yolanda,atit in varianta dulce ,cit si sarata,celebrul labneh din peninsula arabica si levant.sarac in grasimi si carbohidrati,bogat in proteine,cu o consistenta la confluenta dintre un iaurt gros si brinza,el poate fi consumat ca atare , la oricare din mesele zilei,dupa cum va dicteaza inspiratia:cu citeva picaturi de ulei de masline,frunze de menta sau busuioc,fistic sau alte oleaginoase zdrobite putin,fructe,miere,seminte de rodie,marar,felii de castravete etc.
procedeul de obtinere este cit se poate de simplu:intr-un filtru de hirtie sau servet curat,tifon, plasat deasupra unei strecuratori(la rindul ei asezata pe un vas in care sa se scurga lichidul rezultat) turnam iaurtul cumparat si-l lasam in frigider ,la scurs ,pe parcursul unei zile sau nopti.crema de brinza rezultata o depozitam intr-un vas cu capac si o pastram in frigider ,eu am pastrat-o si cite 4-5 zile si nu a avut de suferit.
pentru cine maninca sarat poate amesteca continutul iaurtului inainte de a fi pus la scurs(1 lingurita sare la un litru iaurt) sau dupa obtinerea cremei de brinza.tot ulterior scurgerii este posibila si aditia de ierburi aromatice.
acestea fiind spuse,multumirile mele yolandei si o zi frumoasa tuturor,inclusiv in bucatarie!:)