contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Multi Ani...mie!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Azi e ziua mea, nu va spun cati ani implinesc ca-s modesta si nu pot sa va las sa ma laudati spunandu-mi cat par de tinerica :)) dar va arat ce tort mi-am facut, asa pe placul meu si cum mi-a dorit "inimioara"


Ingrediente:
Pentru Blat:
7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri faina
1 praf de copt
1 pachet zahar vanilat

 

Pentru Crema:
400 gr iaurt
300 gr afine
200 g zahar fin
300 ml frisca lichida
25 gr gelatina
Pentru Decor :
300 gr zahar pudra
10 ml zeama de lamaie
colorant mov
frisca si decoratiuni


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le freacam 10 min cu zaharul pana se topeste acesta, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

La final incorporam albusurile amestecand usor cu lingura de sus in jos, punem compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma de inima) si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min (la inceput 10 min se lasa focul tare, apoi incet).

Se lasa la racit si se taie in 3.

Preparam si crema intre timp. Afinele le zdrobim in blender, adaugam iaurtul si zaharul fin si omogenizam.
Gelatina se hidrateaza in apa rece aprox 10 min, apoi se dizolva la pe bain marie si se toarna in crema de iaurt amestecand energic. Frisca se bate si se incorporeaza in crema de iaurt.

In tava in care am copt blatul punem prima foaie, o insiropam putin cu un sirop din apa, zahar si vanilie, punem jumatate din crema

se acopera cu cea de-a doua foaie de blat, insiropata si ea, apoi a doua jumatate de crema si ultimul blat. Pastram doua linguri cu varf de crema pentru finalizare. Se da la frigider min 2 ore

Dupa cele 2 ore il scoatem din forma, il ungem cu crema de afine si pe deasupra si pe lateral
decoram cu glazura, pe care o preparam amestecand zaharul pudra cu zeama de lamaie si colorantul mov pana devine o pasta nu foarte consistenta (sa curga putin).
L-am lasat la rece pana a doua zi cand inainte de servire am ornam cu ceva frisca si ce mai aveam la indemana pentru decor.. si normal nu uit sa-mi scriu la multi ani


Articol recomandat de bunatati-delicatese.blogspot.com