contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Multi Ani Si Un Tort 2010

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:

10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri faina
6 linguri ulei
5 linguri lapte
3 linguri cu varf cacao
1 plic praf de copt
esenta de rom

Pt umplutura:
1 litru lapte
100 gr amidon
4 linguri zahar
150 gr ciocolata amaruie
200 gr unt moale
150 gr zahar pudra
1 borcan compot de visine fara samburi

Pe ornat:
2 plicuri glazura covertura de la Dr Oetker
litere si stelute din pasta de zahar

La fel ca la tortul Kinder Delice separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar si se adauga uleiul si laptele, amestecandu-se in continuare. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se cerne peste compozitia de galbenusuri, apoi se amesteca pana se incorporeaza faina. Albusurile se bat spuma, se adauga cele 5 linguri de zahar ramase si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Aceasta se incorporeaza in compozitia de galbenusuri si faina, amestecand foarte usor, cu o lingura de lemn. Se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C, aprox. 40 min. Dupa ce se raceste il taiem in trei.
Se amesteca cele 4 linguri zahar cu amidonul. Adaugam 150 ml lapte rece putin cate putin, ca la
budinca. Restul de lapte se pune la fiert intr-o cratita impreuna cu ciocolata pana da in clocot, se reduce focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam la racit. Mixam untul cu zaharul pudra si adaugam in crema.

Primul blat se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine, adaugam crema din abundenta, apoi al doilea blat si el insiropat, din nou crema si visine din compot,

Adaugam ultima foaie de blat, insiropata si ea peste care turnam glazura de ciocolata incalzita in prealabil conform instructiunilor de pe pachet
Il decoram la final dupa preferinta, Eu am mai facut si putina crema ganache si l-am spritzuit putin.

Articol recomandat de bunatati-delicatese.blogspot.com