La Multi Ani Romania
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Adica da, am facut fasole, cum ar veni noi serbam in fiecare zi ziua tarii, cu surprize sau nu. Am poze, din paacte le pun mai rar, retete nu am ca nu e blog culinar, e mancare banala, de orice gospodace, dar in cantitati mai mari pe alocuri.
Hai cu pozele la jurnal.
Prima e haioasa, ca in ziua libera am scos crenvustii pe schela (da, nu s-a terminat, povestea continua) si s-au zbarcit ca … nu zic, poate imi blocheaza astia conturile, s-au zbarcit si gata.
Mi s-a reprosat acasa ca nu am mancare de ziua romaniei, gen fasole cu carnati, ciolan, ma-sa ghem, apai facui, ce era sa fac, cu fasole gata fiarta si carnati luati la reducere, deci in cinci minute gata oala.
Pai ce are? E fasole, e carnatz, hai, la multi ani.
Am mai gasit la oferta si niste porcule, facui o pomana, asa, ca de schela, cu bere in loc de vin. Comentezi?
Ei, dupa ce a inceput munca, na, ce sa zic, de la capat, buna dimineata, deja iubesc terasa aia si poluarea si avioanele si ciorile care sparg nuci pe terasa.
De prin batatura, din nou prajitura Casandra.
Eu tot incerc sa variez, dar ma jur ca magistratii astia sunt invatati cu zeama de fulgi cu vegeta si cartofi congelati, ma rog, nu discutam despre natura umana a unor clienti ca iese de un roman, eu va arat doar asa, ce am mai facut, deci clatite umplute cu carne si un sos picant.
Chilaf (din ala banal, chilaf ii zicea bunica).
Coaste cu lamaie si rozmarin (si vin).
Si multe altele (am impresia ca trebuie sa dati pe poza si inrta acum mai nou intr-o galerie cumva cand atasez mai multe poze, ca pe feisbuci, ca de aia intru rar, cand schimba astia interfata ma ia lenea la postat).
Amu na, in general mancaruri simple, cum ziceam, neavand rol de blog culinar ci doar de jurnal, nu am ce marete retete sa pun, coastele alea au fost misto si nici nu am jumulit tare rozmarinul si cand imi amintesc mai fac poze. Acum fiind post, cum mai ziceam, toti magistratii si miliardarii sunt very credinciosi, asa ca jumatate din potol e fara carne si sa faci zilnic atatea feluri fara carne, imi cam screm creierii. Multi se stramba, unii nu halesc mazare, unii nu suporta tarhon, unii is alergici la te miri ce, cred ca si la cantat de greiere, dar asta e jobul, in general bucatarii (vorbesc de cantinisti ca mine) primesc mereu critici, nu laude, rar de tot sa spuna vreun infumurat din aia ceva de bine, dar eu vad cum vin inapoi farfuriile la spalat, ala e cel mai mare compliment, cand vin linse. Nu spun ca nu mai exista si rateuri, nu suntem a la carte, dar in general, vin linse, cat ar fi de infumurat vreunul, daca linge farfuria, i-a facut un compliment, asa ca le multumesc oriunde ar fin, in orice turn de fildes.
Cu complimente si celor care mai au rabdare sa intra, sa citeasca sau sa se uite doar pe poze (mie imi place sa ma uit pe poze), autoportretul „artistului” dupa ploaie :)
Era sa dau cu rororo inainte sa va arat o mizerie de supermarket, fasolea in punga, normala, fasolea fiarta, pe alocuri a inceput sa arate a extraterestru, ce o avea in ea, nu stiu, a trebuit sa aleg nenorocirile astea din restul de fasole, parca era tratata cu ceva chimicala care s-a colorat la fiert, sinistru, cu cat iei marfa mai ieftina, cu atat mai mult platesti, de asta ma conving de la o zi la alta (vorbesc de cantitati mari, acasa e altceva). Pierderile cu marfa proasta, cartofi, ceapa, fasole, varza, fac efectiv sa tai mult din profit. CHiar si la preturile noastre mici, daca arunci jumatate ca sunt stricate pe interior iesi mult mai scump decat daca iei ceva la pret normal. Si e tare multa marfa proasta pe piata.
Sa va arat extraterestrii (era alba, deci nu asa e fasolea, sa ne intelegem).
Acum abia (am scris mai mult ca na, se aduna, incerc sa fac si poze cu flora urbana, sa vedem cand pleaca suedejii).