La Multi Ani, Puiut Mic !!! Tort Aniversare, 7 Ani !
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am 7 ani...
Astazi, ingerasul nostru scump, implineste 7 anisori !
La multi ani, puiut micut !
Sa cresti mare, sa fii mereu fericita si zimbitoare ca in aceasta zi insorita !
Sa nu cunosti niciodata tristetea si chiar si atunci cind mami si tati vor fi batrini, batrini, sa le alini viata cu un zimbet, nimic mai mult !
Te iubim draga noastra, mai ceva ca pe lumina ochilor
si-ti dorim tot binele din lume !!!
si-ti dorim tot binele din lume !!!
Ingrediente pandispan:
* am facut doua blaturi de rulada frageda, frageda... reteta o gasiti aici
Umplutura:
- crema pasticcera
- capsuni
Decorat tortul:
- camy cream:
- 250 g mascarpone
- 90 g lapte condensat
- 125 g frisca lichida
Am facut intii crema pasticcera, dupa reteta pe care o am eu. Am lasat crema la racit, apoi am facut cele doua foi de blat. Cind s-au racit, le-am taiat in doua pentru ca erau destul de grosute, apoi am asamblat tortul, o foaie de tort, crema pasticcera, capsuni spalate, sterse de apa si taiate felii, apoi inca doua rinduri... blat, crema, capsuni.
Am preparat camy cream: am mixat bine frisca lichida, pina s-a intepenit bine de tot, iar separat am mixat mascarponele, apoi am adaugat cite un pic de lapte condensat, pina am incorporat bine ambele ingrediente. Am adaugat apoi frisca ai am amestecat usurel cu o lingura de lemn. Am acoperit tortuletul, am decorat si l-am lasat la rece pina a doua zi. Atentie, blatul nu trebuie insiropat pentru ca este foarte fraged.
Sectiune cu feliuta de tort nu am, pentru ca a disparut tot, tot... nici macar o firimitura mica nu a ramas... pentru furnici...
Si o poza cu toata echipa de prichindei... multumindu-va inca o data din suflet, pentru urari.