contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Masa La Restaurant Alexandru

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Editia a doua a proiectului Saptamana Restaurantelor care s-a desfasurat in perioada 22-28.09.2014 a ajuns si la Iasi. Sambata am avut placerea de a lua masa intr-un restaurant aflat destul de aproape de zona in care locuiesc. Este vorba despre un loc relativ proaspat deschis, din octombrie 2013,  Restaurant Alexandru e numele sau.

La masa la Restaurant Alexandru

Situat intr-o zona deloc luxoasa, aproape de Piata Alexandru, acest restaurant m-a surprins prin atmosfera calda si placuta cu care am fost intampinati. Restaurantul incearca sa te introduca in acea lume a satului romanesc, a traditiilor si a mancarurilor savuroase din bucataria bunicilor de altadata.

Astfel ca am gasit un meniu axat doar pe retete care se gasesc in principal in bucatariile romanilor: ciorba radauteana, omleta taraneasca, bulz ciobanesc, ciulama de ciuperci cu mamaliguta etc. Si pestele, in special salaul si pastravul, se regaseste in retetarul restaurantului. Noi am incercat un pastrav la gratar si un bulz ciobanesc plin de branza de burduf si carnita suculenta.

In ceea ce priveste desertul pe care il poti servi aici: nu lipsesc papanasii sau clatitele cu branza si stafide. Am servit clatite cu ciocolata si nuci, pentru ca asa a fost dorinta Mirunei noastre, si va spun drept ca am ramas placut surprinsa pentru ca ma asteptam sa fie niste clatite banale unse cu finetti si presarate pe ici-colea cu niste nuci sfaramate. Dar nu. Nu a fost deloc asa. Clatitele sunt extrem de catifetale, perfect preparate, umplute cu crema de ciocolata si nuci sfaramane, un adevarat deliciu (ca dovada ca nu au apucat sa vada lumina blitzului )

In concluzie e un restaurant pe care il recomand cu drag acelora dintre voi care vreti un loc in  care sa mergeti sa mancati ca “acasa”, in conditii extrem de bune, intr-un loc curat, igienic, cu personal amabil si foarte important, sau poate cel mai important: la preturi decente.

Sa nu uit: Restaurantul Alexandru are si un servicu de catering pentru gradinite, scoli, pentru acasa sau la birou.

Mai multe despre Restaurant Alexandru gasiti pe site si pe pagina de Facebook

La masa la Restaurant Alexandru La masa la Restaurant Alexandru La masa la Restaurant Alexandru

Acest articol La masa la Restaurant Alexandru apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.