La Gougère
Sursa La gougère

articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv nascut in regiunea franceza Bourgogne. Este de fapt un aluat de eclere la care se adauga cascaval gruyère. Forma poate fi desigur cea cu care ne-am obisnuit, choux-urile sau pt a pastra forma originalului, punem aluatul in tava in forma de coroana.
Retete de aluat oparit sint foarte multe, eu insa am o reteta imbatabila si ca atare i-am ramas fidela.
Ingredientele:
250ml apa; 100g de unt; 150g faina: 4 oua; un vf lingurita de sare: 200g cascaval gruyère dat pe razatoarea mare si impartit in 2 parti egale (sau emmenthal daca nu aveti gruyere)
Modul de preparare il gasiti aici cu diferenta ca dupa ce ati terminat de adaugat ouale in aluat adaugati si 100g cascaval.
O tava patrata se acopera cu hartie de pergament, se traseaza un cerc cu diametrul de o palma (pe verticala) si pe marginile lui se aseaza cu lingura, aluatul de mai sus.
Se serveste cu un pahar de vin rosu ori cu o salata de cruditati sau imbogatim un platou cu aperitive :)
Sectiuni