La Canã
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am dat cu diacritica, nu de alta, dar ca sa se inteleaga despre ce vorbim. Da, despre haleala la cana, nicio reteta azi, numai palavrageala si trei nimicuri despre ultimul trend al meu si al fetelor mele, anume, halitul la cana pe care il promovez, ca asa am eu chef, ca nimeni nu vrea sa serveasca mancare in cana, desi e comod, usor si misto, nu nene, toti platouri si platouaie si tot feluri. Daca as face eu mancare cum vreau eu, as face pur si simplu cam tot la cana, am zis.
E, din cand in cand si pe farfurie, ca nu am cana buna pentru anume dracii, adica mic dejun din ala simplist, sunca, branza, ou, pita, prea bun, prea ca la all inclusive.
Revenim nitel la prima poza, da, o sa scriu dupa cum imi aduc aminte retetele. Sau ma rog, pentru unii, pseudoretete. In primul rand imi plac mult pastele de la Lidl, ieftine si gustoase, desigur dupa umilul meu gust, adica astea:
Ce am facut cu ele? Le-am amestecat cu crema de telemea facuta de mine – telemea veche, smantana, iaurt, tarhon. Pe care le-am baut.
Intr-una din zile, deoarece batea vantul cu drag in frigider, am facut felul doi si felul unu, ambele cu carne tocata. Stiu ce o sa spuneti, mvaaai ce bucatar prost, doua feluri cu aceeasi baza. Ma pupati, e economic.
Singura chestie pe care am schimbat-o la banalele sarmale, la umplutura, a fost ca de data asta le-am framantat cu untura de gasca ramasa de la confit.
Nu pot decat sa va spun ca a fost o idee minunata, daca nu ma credeti, incercati. Si da, de dragul pozelor, tot la cana si sarmaua (am avut frunze naspa, au iesit maricele).
Am pastrat din amestec (carne tocata, ceapa, orez, condimente) si am tras si o ciorba de perisoare, mica, dar vioaie. Clar, la cana.
Normal cu zarzavat din belsug si alte alea, ciorba ca toate ciorbele, acrita cu zeama de varza si cu leustean, cum da bine.
De final? O minunata bere bauta in companie placuta la Berarie 100 de beri, fireste.
Bere care poate parea dulce, cu un iz de miere, dar care pe mine m-a cam pus in cap, se pare ca imi pierd din calitatile de campioana si nu mai duc mai mult de trei beri. Oricum la Berarie sunt de incercat o droaie de beri, draftul e minunat, de exemplu.
Cum spuneam, nu am pus retete ci doar idei, plus m-am laudat cu ce bere buna am baut, cui nu ii place sa schimbe postul pe ala cu pisicute roz si purcelusi, multumim pentru intelegere. Despre Berarie insa o sa va mai zic, mai ales de haleala misto, da, de bere, ca am si facut raion special de mancare pentru bere pe blog, la categorii.
rororo