La Bunataturi
Sursa La Bunataturi
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am participat la petrecerea organizata de relocarea magazinului La Bunataturi. Trebuie sa recunosc inspiratia in alegera numelui, deoarece reprezinta perfect conceptul acestui magazin, o imbinare intre o multime de specialitati straine si romanesti, dar si o colectie extraordinara de vinuri si bauturi fine.
Dar sa detaliem :)
Paste italienesti, uleiuri de masline, o mare varietate de oteturi, printre care si unul aromat cu zmeura. In vitrina magica ochim, printre altele si prosciuto, parmezan si mozzarela de bivol.
Nu putea sa lipseasca nici peretele belgian, plin de bunatati cu si din ciocolata. Dar, tot belgiene sunt si berile, printre care unele in niste sticle impresionante.
Dar sa nu uitam Franta, reprezentata prin foie gras, dulceata de ceapa si peltea de vin alb cu condimente, ca sa numesc doar cateva.
Dupa o plimbare prin Europa, dam o tura prin Romania, de unde gasim mezeluri de casa, paine, palinca, dulceturi si serbeturi, toate de la mici producatori de prin toata tara.
La capitolul diverse, am vazut si niste unt clarificat, crema de alune de padure si ulei sub forma de spray.
Iubitorii de vin au de unde alege, pentru ca La bunataturi are un perete plin de vinuri de toate nationalitatile: spaniole, chiliene, argentiniene, frantuzesti sau romanesti.
Si ca sa ne convingem de cat sunt de bune produsele lor, a fost organizata o degustare de vinuri atent alese sa se potriveasca cu bunatatile gatite de George Popescu, chef la restauranul Mesogios. Mai trebuie sa va spun ca si mare parte din ingrediente se gasesc in magazin si ca au fost extraordinar de bune? :) Cred ca imaginile vorbesc de la sine.
Desi in Bucuresti sunt o multime de astfel de locuri, La Bunataturi se gasesc doar produse testate de Cezar si Camelia, cei doi proprietari, iar preturile mi s-au parut foarte decente, comparativ cu alte magazine asemataroare.
Acum stim de unde o sa luam iaurt pentru tzatzichi sau halloumi de pus pe gratar, iar lista poate continua :)