contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kürtöskalács

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta de kürtöskalács este aproximativ identica :) cu aceea a unui cozonac obisnuit.
Mod de preparare:
- drojdia se pune la dospit cu putin zahar si lapte cladut apoi se amesteca cu restul de ingrediente lasand untul spre sfarsit, framantam pana obtine o coca elastica (ce bine-i cu malaxorul Kitchen aid)
- dupa ce a creascut aluatul, il intindem intr-un dreptunghi de un deget grosime si taiem fasii de 2cm pe lung
- forma se unge cu putin ulei sau unt topit, nu mult sa nu cada coca de pe ea
- se ruleaza cate-o fasie cu putina distanta intre ele, capatul final il ascundem sub fasie sa nu se desfaca
- spatiul l-am lasat pt ca vom rula cu totul (coca si forma), pe masa din bucatarie, sa aplatizam/uniformizam cozonacul si sa-l impiedicam sa alunece de pe forma

- in timpul coacerii se unge kurtosul cu sirop foarte dulce (apa si zahar) si se invarteste si coace pana se rumeneste frumos
- mai nou se tavalesc prin nuca, nuca de cocos, zahar cu scortisoara ... mie-mi plac simpli numai cu crusta de caramel si aroma de cozonac prospat
;
Cand facem kürtöskalács avem mereu prieteni in vizita. Sint prea speciali si-i musai sa-i impartim cu cei dragi. Ne asezam in jurul focului si povestim si invartim cu randul. :)


Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com