Kulibiac De Somon
Sursa Kulibiac de somon
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500g foietaj
350g file somon
150g spanac
6 oua prepelita
1 galbenus
100g orez basmati
25g faina
Jumatate legatura patrunjel
O ramurica tarhon
10g unt
Mod de pregatire:
Fierbeti spanacul si tocati-l marunt.
Fierbeti orezul cu sare. Taiati patrunjelul si tarhonul si adaugati-l in orez.
Fierbeti ouale 5 minute. Taiati somonul felii. Incalziti cuptorul la 210 grade. Tapetati cu hartie de copt o tava unsa cu unt.
Taiati aluatul in doua. Pe o suprafata de lemn puneti faina si intindeti o bucata dreptunghiulara de 7x15 cm. Asezati in tava cu marginile afara. Acoperiti cu jumatate din orez, sarati si piperati.
Acoperiti apoi cu felii de somon, jumatate din spanac, sare si piper.
Distribuiti ouale fierte, spanacul si orezul.
Intindeti cealalta bucata de foietaj mai subtire pentru a forma un capac. Taiati marginile si pastrati bucatile de aluat pentru a decora. Ungeti cu galbenus si bagati la cuptor 30 de minute.
Serviti cu lamaie.