Kugelhopf - Briosa Alsaciana
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 150 gr stafide
- 2 fiole esenaa de rom Dr. Oetker
- 50 gr migdale macinate (în reaeta originala erau trecute alune întregi, dar eu nu aveam în casa nici alune nici nuci)
Mod preparare:
Buuuun!
Am topit untul la microunde ai l-am lasat sa se racoreasca.
Am încalzit puain laptele (tot la microunde).
Am turnat romul peste stafide ai am completat cu apa cât sa le cuprinda. Am amestecat.
Am pus la maaina primul set de ingrediente, exact în ordinea menaionata mai sus. Cu precizarea ca ouale le-am batut puain cu furculiaa cât sa se amestece galbenuaurile cu albuaurile.
Am setat programul „Desert” (numarul 4 la modelul meu de maaina) ai mi-am vazut de treaba. Dupa aproximativ o jumatate de ora, când a aiuit maaina, am pus ai stafidele stoarse de apa ai migdalele.
Cam asta am scos de acolo:
Nu m-am înaelat: Nataliei i-a placut foarte mult.
Iata ai sursa:
Reteta recomandata de doisiunsfertlamasa.blogspot.com