contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kugelhopf - Briosa Alsaciana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  • 5 gr sare (1 linguriaa de la maaina de pâine)
  • 90 gr zahar
  • 530 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata (3,5 linguriae de la maaina de pâine)

    • 150 gr stafide
    • 2 fiole esenaa de rom Dr. Oetker
    • 50 gr migdale macinate (în reaeta originala erau trecute alune întregi, dar eu nu aveam în casa nici alune nici nuci)
    Nu ma aateptam sa iasa o aaa bunatate pufoasa. M-am apucat de ea pentru ca mi-am propus sa fac (pe cât posibil) toate reaetele din cartea de la maaina de pâine. Am ales-o prima pe asta pentru ca Natalia este o mare amatoare de stafide ai pentru ca aveam (aproape) toate ingredientele în casa.
    Mod preparare:
    Buuuun!
    Am topit untul la microunde ai l-am lasat sa se racoreasca.
    Am încalzit puain laptele (tot la microunde).
    Am turnat romul peste stafide ai am completat cu apa cât sa le cuprinda. Am amestecat.
    Am pus la maaina primul set de ingrediente, exact în ordinea menaionata mai sus. Cu precizarea ca ouale le-am batut puain cu furculiaa cât sa se amestece galbenuaurile cu albuaurile.

    Am setat programul „Desert” (numarul 4 la modelul meu de maaina) ai mi-am vazut de treaba. Dupa aproximativ o jumatate de ora, când a aiuit maaina, am pus ai stafidele stoarse de apa ai migdalele.
    Cam asta am scos de acolo:

    Nu m-am înaelat: Nataliei i-a placut foarte mult.
    Iata ai sursa:

    Reteta recomandata de doisiunsfertlamasa.blogspot.com