Kugelhopf (adica Guguluf) Cu Rahat Si Stafide
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Reteta asta de prajitura alsaciana o am din cartea masinii de facut paine.Am urmat-o pas cu pas doar ca am adaugat in plus rahatul si mirodeniile si a iesit super.Avand o forma mai mica cu diametrul mare exterior de aprox 24 cm ,am folosit cantitatile ptr 500g.
INGREDIENTE:
-2 oua
-100 g unt topit
-60 ml lapte
-esenta de rom dupa gust
-1 lg sare
-3,5 Lg zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-270 g faina cernuta
-1 plic de drojdie uscata de la dr.oetker (2 lg)
-80 g stafide
-1 cana rahat taiat cubulete
-coaja rasa de la o lamaie
MOD DE PREPARARE
Aliatul l-am preparat in masina de facut paine,punand ingredientele in ordinea indicata,care e cea de mai sus.
Iese un aluat mai lichid,care totusi creste.
Cine nu are masina il prepara ca un aluat obisnuit si il lasa o ora la dospit.
Se toarna aluatul in forma in prealabil unsa si se da la cuptorul incalzit la 180-200 *pentru aprox 20 de minute,pana se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a racit,se rastoarna prajitura si se decoreaza dupa imaginatie,timp si preferinta.