Kuala Lumpur In Graba
Sursa Kuala Lumpur in Graba
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce, credeati ca ma pot abtine sa va povestesc aventurile noastre pana in mai?
Acum la noi e seara si ne pregatim de culcare, dupa o zi lunga de urcat pe ghetari si strecurat atent prin crevase si cascat ochii cat cepele la toate frumusetile din jur, dar tin mortis sa povesesc cate ceva. Asa ca o sa incep cu Kuala Lumpur - unde ne-am oprit in trecere, 2 zile, ca sa ne tragem sufletul dupa un zbor de 13 ore si sa ne pregatim pentru urmatorul, de inca 10 ore (desi amandoua zborurile au fost impecabile - actually, am dormit asa mult in avioane, ca in prima noapte din Noua Zeelanda ne-am trezit la 2 si adio, somn! am vazut muuuulte episoade din "How I Met Your Mother" pana s-a facut dimineata :))
So - cum ziceam - Kuala Lumpur:
O caldura IN-FER-NA-LA care te loveste fix in moalele capului, cum te dai jos din avion. 31-32 de grade nu-s asa de multe, dar cuplate cu o umiditate din-cale-afara, sunt destul de greu de suportat.
Noroc ca n-aveam in plan decat sa bem suc de pepene rosu si de nuca de cocos la cate o terasa bine-de-tot-ventilata si sa mancam bunatati :D Si ne-am tinut cu mare strictete de program, sa stiti!
Am ales (strategic) un hotel fix langa strada "cu mancare" - plina de la un capat la altul de fel de fel de restaurante si tarabe, numai bine cat sa apuci sa gusti din toate fara sa cauti prea tare.
Ziua - liniste si pace.... seara - haos total, aglomeratie si voie buna - exact cum imi place mie :D
Ca niste grumanzi rafinati ce suntem, am inceput masa cu fructe - si cand zic fructe, vreau sa zic "durian". Da, in sfarsit am gustat din acest fruct legendar. First of all - mirosea asa de urat in jurul tarabelor care-l vindeau, ca iti trecea toata pofta de mancare; second - gustul initial e de ceapa prajita, stricata, dupa asta - it gets better. As manca din nou? - nu cred.
Durian aside, numai de bine...
Ne-am delectat cu Prawn Mee - o supa cu creveti si pui si taitei si niste verzituri si ou - extrem de aromata si absolut delicioasa...
...Cu melci japonezi (?)
Si peste pe gratar in frunze de banan, servit cu un sos acrisor si picant...
Dar cel mai mult mi-a placut omleta cu stridii - probabil cea mai buna omleta pe care am mancat-o ever (de abia astept sa mai mananc o portie la intoarcere).
Dupa o plimbare lunga pana la vestitele Turnuri Petronas, am incheiat glorios seara cu o portie de fructe pe marginea strazii:
Asta a fost tot pe ziua de azi - in episodul viitor trecem la Noua Zeelanda (care e absolut sublima, btw)