Krapfen Degli Ussari
Sursa Krapfen degli Ussari
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cele mai delicioase si fragede fursecuri...
Reteta e din cartea "Dulciuri austriace si nemtesti" si am gasit-o pe blog la Federica.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
* 300 g faina 00
* 200 g unt
* 100 g zahar
* 75 g alune macinate fin
* 2 galbenusuri
* un picut de sare
Pentru uns 1-2 galbenusuri
Pentru ornat: gem de caise, crema de vanilie, de cacao, ce doriti si aveti prin preajma
In vasul de la mixer am pus faina, galbenusurile, zaharul, untul la temperatura camerei, alunele macinate si sarea si le-am mixat pina s-au incorporat bine ingredientele.
Am format din aluat o mingiuta, l-am invelit in foaie de aluminiu si l-am pus in frigider timp de doua ore.
Dupa ce au trecut cele doua ore, preincalzim cuptorul la 200 de grade, scoatem aluatul de la frigider, il impartim in bucatele de 12 g (le-am cintarit pe toate), formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt iar cu ajutorul unei lingurite am format gaurele destul de adinci in mijlocul fursecurilor.
Ungem cu galbenusul zbatut (optional, eu am uns doar o tava, la a doua am renuntat)
Bagam pe rind tavile la cuptor si lasam circa 13 minute la 200 g (atentie, nu va departati de cuptor)
Scoatem fursecurile de la cuptor, nu ne apropiem de ele decit cind acestea s-au racit. Presaram zahar pudra deasupra iar gaurelele le umplem cu ce dorim, oricum sint gauri minuscule, ca in timpul cit stau in cuptor se micsoreaza.
Daca le pregatiti pentru musafiri, le puteti face cu o zi inainte, iar in ziua respectiva le pudrati si umpleti cu crema. Sint fragede si de o bunatate de nedescris, maninci unul si-ti vine sa mai maninci.
Aaa, inca un amanunt, ies in jur de 60 de bucati si pot fi mincate chiar dintr-o singura inghititura.