Krapfen Cu Crema Pasticcera
articol scris de nicu220380 blog prajiturelecuretete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Krapfen este un dulce de origini austriece care a fost preluat si in Italia sub un alt nume.Aici in Emiglia-Romagna unde locuiesc eu se numesc "bomboloni".Originalul krapfen,cel austriac era umplut cu marmelata de caise,aici insa se umple cu crema pasticcera.Este fff bun la micul dejun cu un pahar de lapte si cafea.
Ingrendiente pentru circa 18 krapfen medii:
300 gr de faina
50 gr zahar
25 gr de drojdie proaspata(sau un plic de drojdie uscata de 8 gr)
65 gr unt
65 gr unt
un ou
125 gr lapte
un praf de sare
arome(vanilie,lamaie)
Preparare:
Se amesteca faina cu zaharul,praful de sare,.Se face o gropita in mijloc unde se pune oul,untul moale,aromele...
Drojdia se topeste in laptele caldut,apoi se adauga la restul ingredietelor.
Se framata un aluat molcut(chiar daca vi se pare ca e prea moale si mai trebuie faina nu mai adaugati)care se lasa la crescut pentru 30 minute intr-un loc caldut...
dupa ce a crescut aluatul,se imparte in circa 18 bucati...
...din care se formeaza bile pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si presurata de faina...Dupa ce le asezam pe toate le "turtim"putin,apoi le lasam la crescut cam o ora si jumatate...