contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kourabiedes (fursecuri Foarte Fragede)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Kourabiedes, sunt niste fursecuri cu nuca sau migdale, traditionale grecesti, nelipsite de pe masa de Craciun sau Paste. Sunt extrem de fragede si aromate.Pot fi pastrate mult timp fara sa se intareasca sau sa-si schimbe gustul. Reteta de mai jos,o am de la  o prietena grecoaica , Elena.Ea mi-a dat reteta fara ou,si eu asa am facut-o, dar spune ca se poate adauga un ou,daca vreti.

INGREDIENTE:
Măsura ceaşcă = 240 ml
-250 g unt topit
-o ceaşcă ulei de floarea soarelui
-o ceaşcă de nuci măcinate grosier (sau migdale)
-3/4 ceaşcă zahăr fin, nu pudră
-5 ½ căni de făină, sau cata este nevoie
-o lingurita de scortisoara
-2 plicuri zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
-coaja rasă de la o lămâie
-zahar pudra pentru ornat 

MOD DE PREPARARE:
1.Se topeşte untul,apoi se amestecă toate ingredientele.Dacă e nevoie mai adăugaţi făină.Trebuie să rezulte un aluat relativ moale,uşor lipicios,care se va lucra cu mâinile înfăinate.
2.Se dă la rece pentru o oră, după care se lucrează cu mâna înfăinată fiecare prăjiturică,dandu-i-se formă dorită: bilute, semilune, rotund aplatizate.
3.Se coc într-o tava acoperită cu hârtie de copt,la 180 *C,foc mediu, aproximativ 20 de minute, sau până observaţi că încep să-şi schimbe culoarea.
4.După ce se scot din cuptor,se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr praf aromatizat cu vanilie.
Se pot pastra intr-o cutie,timp indelungat.