Koulourakia Lambriatika – Biscuiti Grecesti Pentru Paste

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
500 g faina
100 g unt – la temperatura camerei
250 g zahar
2 oua + 1 ou pentru uns
125 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
fulgi de migdale pentru topping
1/2 lingurita esenta de vanilie
PREPARARE:
Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam laptele, ouale si faina (in faina am pus praful de copt si sarea) alternativ. La sfarsit adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Lucram aluatul cu mana pentru a obtine o textura mai neteda. Luam aluatul si il rasucim in fasii subtiri de peste 20 cm lungime apoi le rasucim in forme diverse.
Ungem cu oul batut si presaram fulgi de migdale. Punem biscuitii pe hartie de copt si ii coacem la 180°C pentru 12-15 minute in cuptorul preancalzit.
Sunt foarte deliciosi! I-am testat acum si voi recidiva cu siguranta pentru Paste.
Pofta buna!