Königsberger Klopse
Sursa Königsberger Klopse
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se poate vedea ca, cu siguranta a fost in iarna, deoarece nu am folosit nimic pentru deco, verde si proaspat - din pacate …)
Am tot auzit de acesta reteta germana de Königsberger Klopse, de de gustat –niciodata.Asa ca, m-am pus pe cauutat si am gasit o reteta de calitate aici -
(sursa de inspiratie: CUCINA CASALIGNA.
Iar pe acesta cale doresc sa multumesc pentru aceasta reteta gustoasa! =
Auf diesem Weg möchte ich mich ganz herzlich bedanken für diese leckere Rezept!
INGREDIENTE:
- 100 g piine alba fara coaja
- 50 mlg lapte
- 2 cepe mijlocii
- 1/2 leg. patrunjel verde
- 4 buc.fileuri de sardine din conserva/borcan
- 2lc unt
- 400g carne tocata de vitel(eu am folosit amestec de porc+pasare)
- 1 ou
- sare+piper
- 1 priza nucsoara
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 2 cuisoare
- 1lc zahar
- 100ml vin alb
- 250ml supa de carne preparata in casa su instant(ex. cub Maggi…)
- 1lc mustar iute
- 1ls capere
- 1vc coaja de lamiie rasa
- 1lc faina-1lc unt amestecate impreuna
- 50g smintina pt. frisca batuta(frisca neindulcita)
MOD PREPARARE:
Piinea se taie in cuburi marunte si se inmoaie cu cele 50g lapte.
Frunzele de patrunjel se calatesc, se zvinta si se taie marunt.
Ceapa se descojeste, iar una din ele se taie marunt si se caleste putin intr-o lc unt.
Fileurile de sardele se toaca marunt.ceste ingrediente, impreuna cu oul se amesteca in masa de carne tocata, care se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.Din acesta masa bine amestecata se formeaza perisoare=KLOPSE.
Intr-o oala potrivita se pune supa la fiert in care se adaoga daca este necesar ceva sare, foaia de dafin,o ceapa in care se infige cele doua cuisoare.
Cind supa a dat citeva clocote bune, se adaoga perisoarele=Klopse si se lasa sa fiarba la temp.moderata ca 15 min.
SOSUL:
A treia ceapa se taie marunt si se prajeste intr-o cratita in care sa incins 1lc unt.Cind se observa ca ceapa s-a inmuiat se daoga lc zahar si se caramelizeaza usor.Se stinge cu vin si supa in care s-au fiert perisoarele=Klopse.
Totul se lasa sa fiarba pina cind cant. se injumatateste, apoi se adaoga mustarul, caperele, coaja de lamiie si se leaga cu amestecul de unt+faina si eventual se mai condimenteaza.Sosul trebuie sa fie gros.
Cu mixerul bat = Stabmixer se mixeaza pina cind sosul a devenit foarte fin pufos, iar la sfirsit se adoga smintina batuta/frisca.
Acum totul se poate servii.Perisoarele servite in sos cu garnitura de cartofi fierti sau orez…fiecare cu ce doreste si ii place.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss