Kodrit Kadir
Sursa Kodrit Kadir
articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Caramel:
7 linguri zahar
Crema alba:
1 ou
100 g zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingurita praf de copt
100 g faina
4 linguri de cacao
esenta de rom
Crema neagra:
800 ml lapte
5 oua
200 g zahar
esenta de vanilie
Caramelizam zaharul si il turnam in tava ca la crema de zahar ars.Il lasam sa se raceasca
Pregatim crema alba: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam deoparte.
Pregatim crema neagra: mixam oul impreuna cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand fiecare ingredient din lista de mai sus, putin cate putin si omogenizam.
Peste caramelul racit turnam compozitia de oua (crema alba) si imediat in mijlocul tavii compozitia pentru blat (crema neagra). Crema neagra este mai omogena decat cea alba care este lichida, o sa vi se para ciudat ca se raspandeste prin tava, dar nu va speriati, o sa se aseze singura in timpul coptului.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 40-50 de minute( eu am tinut prajitura la foc mic). Pentru siguranta,se va face testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca, apoi punem platoul pe care va sta prajitura peste tava si cu o miscare ferma il rasturnam.
Am facut intocmai ca Miha si am lasat tava peste prajitura si am bagat la rece, astfel s-a racit frumos si compact.