contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kodrit Kadir

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.
M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat… și mă gândeam 
că nu o să-mi iasă, dar… iată, un experiment reușit ,cu un gust extraordinar! :)

INGREDIENTE:
Crema: 800 ml lapte, 5 ouă, 200 g zahăr, esență de vanilie
Blat: 1 ou, 100 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 1 linguriță praf de copt,
1 lingură cafea măcinată,100 g făină, 3 linguri cacao, esență de rom
Caramel: 5 linguri zahăr

PREPARARE:
Cremă: Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.
Blat: Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.
Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.
Asamblarea:
Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii ,blatul ridicându-se la suprafață.( Aici imi era mie teamă…)


Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute.  Când este gata se scoate din cuptor,se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.
Este foarte bun servit rece, cu frișcă.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com