Kodrit Kadir
articol scris de truedelights blog
Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.
M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat… și mă gândeam
că nu o să-mi iasă, dar… iată, un experiment reușit ,cu un gust extraordinar!
INGREDIENTE:
Crema: 800 ml lapte, 5 ouă, 200 g zahăr, esență de vanilie
Blat: 1 ou, 100 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 1 linguriță praf de copt,
1 lingură cafea măcinată,100 g făină, 3 linguri cacao, esență de rom
Caramel: 5 linguri zahăr
PREPARARE:
Cremă: Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.
Blat: Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.
Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.
Asamblarea:
Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii ,blatul ridicându-se la suprafață.( Aici imi era mie teamă…)
Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute. Când este gata se scoate din cuptor,se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.
Este foarte bun servit rece, cu frișcă.