Kodrit Kadir
Sursa Kodrit Kadir

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am citit despre acest desert la prietenii mei bucatarasi . Ii multumesc Sabinei si celorlalte minunate prietene (Miha, Gabi, Madi, s.a.) pentru aceasta reteta extraordinar de simpla si rapida.
Pentru blat:
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 100 g faina
- 4 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- 5 oua
- 8000 ml lapte
- 2000 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 5 linguri de zahar
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand (amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.
Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina si laptele si mai bate putin.
Toarna crema in cratita si imediat, in centru, toarna blatul. Nu amesteca.
Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.
Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.
Eu am pus deasupra o glazura de ciocolata.