contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Knäck

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Inca o reteta traditionala pentru dulciuri de Craciun. Consista practic din caramel si migdale si au o consistenta usor crocanta.
Nu exista suedez care sa nu fi auzit sau care sa nu fi mancat knäck!
Am folosit pentru 40-50 de bucati:
2dl zahar tos
2dl frisca lichida
2dl sirop auriu (sau miere de albine)
50gr unt
50gr nuci
50gr fulgi de migdale
forme de hartie

In ceea ce priveste siropul, nu mai stiu daca se gaseste sirop de acest gen la noi in Romania. Se poate totusi inlocui cu miere de albine. In cazul in care gasiti Gold Corn Syrup, folositi dintr-acela.
Formele de hartie se aseaza pe o tava.

Alunele si migdalele se zdrobesc.

Intr-o oala, pe foc mediu, se pun la fiert frisca lichida, zaharul si siropul. Trebuie amestecat aproape tot timpul cu o lingura de lemn.

In timpul fierberii, culoarea caramelului se va schimba, de la alb-galbui la maroniu.


Se da focul la flacara mica si se fierbe pana ce caramelul ajunge la temperatura de 120 grade Celsius. Aceasta se poate masura in doua feluri: fie aveti
un termometru de bucatarie, fie incercati proba paharului.

Intr-un pahar cu apa rece se toarna cu lingurita cateva picaturi de amestec. Dupa cateva secunde luati picaturile cu degetele si incercati sa modelati o biluta.
Daca acest lucru este posibil si caramelul se comporta ca o plastilina, atunci e gata!

Se ia oala de pe foc si se adauga untul, amestecandu-se pana se topeste.

Se adauga nucile si migdalele.

Se toarna in forme si se da la frigider.

Sunt extraordinar de bune!

Articol recomandat de poppy-planet.blogspot.com