Kinder Pingui La Pahar
Sursa KINDER PINGUI LA PAHAR
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am incropit acest desert dintr-un rest de blat de ciocolata.
Mi s-a parut potrivit pentru un KINDER .
Asadar nu mi-a mai ramas decat sa fac crema cu frisca si miere, topingul de ciocolata si ....gata desertul :)...in maxim 15 minute :)
Blatul e unul pe care il folosesc de mult, la unele torturi .
Se prepara astfel :
50g de cacao de buna calitate se opareste cu 100 ml apa clocotita
...se amesteca bine cu un tel ,apoi se adauga 100g de unt ( la temperatura camerei ) taiat cubulete
...se omogenizeaza pana se topeste untul.
Se adauga 100 ml lapte la temperatura camerei....se amesteca.
Apoi se adauga 200 g de zahar ...
si 3 oua intregi.
Se amesteca bine pana se incorporeaza toate.
Intr-un final se adauga 200 g de faina si 1 lingurita de praf de copt.
Aluatul trebuie sa arate cam asa ..
Se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt si se coace 20-25 de minute la 180*.
Se intrebuinteaza dupa dorinta ...
CREMA KINDER :
200 ml frisca naturala
2 linguri de miere
se mixeaza pana se transforma in mousse/ crema pufoasa.
TOPING DE CIOCOLATA :
100 ml frisca naturala
100 ml lapte
100g ciocolata cu minim 50% cacao
Se topesc impreuna pe baie de aburi sau pe foc, sau...la MW.
CUM ASAMBLAM :
Blatul (in cazul meu 30% din cantitatea initiala, un rest dupa cum v-am spus ) se taie cubulete si se aseaza in pahare.
Crema se distribuie egal in pahare....se mai adauga bucatele de blat ( daca mai ramane ) ...apoi se repartizeaza topingul de ciocolata.
Dupa o ora de stat la frigider se poate savura ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)