contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kinder Pingui La Pahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Am incropit acest desert dintr-un rest de blat de ciocolata.
Mi s-a parut potrivit pentru  un KINDER .
Asadar nu mi-a mai ramas decat sa fac crema cu frisca si miere, topingul de ciocolata si ....gata desertul :)...in maxim 15 minute  :)
Blatul e unul pe care il folosesc de mult, la unele torturi .
Se prepara astfel :
50g de cacao de buna calitate  se opareste cu 100 ml apa clocotita
 ...se amesteca bine  cu un tel ,apoi se adauga 100g de unt ( la temperatura camerei ) taiat cubulete
 ...se omogenizeaza pana se topeste untul.
Se adauga 100 ml lapte la temperatura camerei....se amesteca.

Apoi se adauga 200 g de zahar ...
 si 3 oua intregi.
Se amesteca bine pana se incorporeaza toate.

Intr-un final se adauga 200 g de faina si 1 lingurita de praf de copt.
Aluatul trebuie sa arate cam asa ..

Se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt si se coace 20-25  de minute la 180*.
Se intrebuinteaza dupa dorinta ...

CREMA KINDER :
200 ml frisca naturala
2 linguri de miere
se mixeaza pana se transforma in mousse/ crema pufoasa.
TOPING DE CIOCOLATA :
100 ml frisca naturala
100 ml lapte
100g ciocolata cu minim 50% cacao
Se topesc impreuna pe baie de aburi sau pe foc, sau...la MW.
CUM ASAMBLAM :
Blatul  (in cazul meu 30% din cantitatea initiala, un rest dupa cum v-am spus )  se taie cubulete si se aseaza in pahare.

Crema se distribuie egal in pahare....se mai adauga bucatele de blat ( daca mai ramane ) ...apoi se repartizeaza topingul de ciocolata.

Dupa o ora de stat la frigider se poate savura ;).


FITI BINECUVANTATI ! :)