contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Killing Is My Business …

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

… and business is good

Am doua mari ofuri azi, va dau si poze de la munca, stiti ca nu va dezamagesc, ma mandresc cu ce facem deci pozez.

Primul of e legat de invatamant si, nu am vorbele la mine despre asta, o sa le adun odata cu acceptul persoanelor din sistem, eu am fost pe langa. Copilasii “mei” nu au nicio vina. Parintii si sistemul, da. O sa dezvolt daca mai vin de la munca cu chef.

Partea pe care o sa o dezvolt ma macina. Stiu ca nu ma citeste multa lume, aia putina care este, poate poate face din puterea exemplului ceva.

Nu mai jigniti si nu va mai purtati urat cu chelnerii. Chelnerii nu sunt animale, muncesc mult sa va aduca ceva pe masa. Chelnerii pe care ii stiu eu (fete si baieti) si barmanii, ingoapa multa lume la multe categorii, ma refer la cultura generala, sunt oameni deosebiti. Muncesc, sunt buni, sunt corecti, poate cateodata obositi dar isi monteaza zambetul pe moaca pentru voi cei care veniti la relaxare. Chiar daca sunt dupa multe ture, nervi, oboseala.

Poate vreodata gresesc, mai sunt cazuri. Si eu gresesc de minim 3 ori pe zi, maxim 10. Imi asum, spun, platesc. Asa se fac lucrurule la noi. Uitam, verificam, sunam. Suntem oameni care nu stiu cum ne-am gasit atata de bine. Nu, nu ne potrivim, nu ne pupam in cur reciproc, muncim cat putem de bine, ne luam la bataie (metaforic vorbind) si ne ajutam cand e cazul.

E cea mai misto si sudata echipa cu care am lucrat in multi ani de munca.

Si va rog mult, la noi sau aiurea, ganditi-va de doua ori cand va simtiti superiori doar pentru ca jigniti un om care munceste.

Da, el si-a ales locul de munca si este clar expus marlaniilor din start. Dar poate ca nu merita, poate ca vrea sa faca totul ca sa va fie bine. Si cand incearca isi ia una in freza.

Am sa va spun fix ce m-a flambat. COlega mea dupa maraton de ture m-a rugat sa ii scot comenzi de mancare la o masa (care juca un joc) toate odata. E nitel efort, asta facem, cu asta defilam, le-am scos. S-a dus cu ajutorul meu ca sa aiba domnii tot la bot (nu e treaba ajutorului, dar, ne ajutam).

La care o pitzipoanca (sa ma ierte, dar nu scriu cuvinte grele pe blog) ii spune: auzi (auzi??? auzi!!!) nu le aduci dupa ce terminam jocul?

Trec peste nesimtirea care a continuat. Da, omul e pus acolo sa va serveasca si nu, nu sunteti mai destepti, oameni, in rai, castigati, daca sunteti magari. Si (o zic pe aia dura, da?) sa ziceti merci ca suntem noi oameni, intelege cine vrea, indiferent cat e un nesimtit de nesimtit, nu ne razbunam. Pentru ca suntem mai buni ca voi.

Acu niste poze tzaka paka, am avut doua zile destul de lejere ca munca, asa ca am pozat ceva snitel, sos si paste pomodori freschi.

Slide1

Slide3

Slide2

Cu exceptiile care m-au flambat indirect, clientii nostri sunt mai buni decat … decat :D Nu s-au infipt cum ma asteptam in preparatele alea, romanesti, snitel cu cartofi, ceafa cu cartofi, incearca preparatele acelea. Sunt mandra de tot, de ai mei si de clienti (exceptand, sper, exceptia).

Daca ati citit pana aici, sunteti tari. Multumesc pentru atentie.

rororo