Khinkali
Sursa KHINKALI
articol scris de ninia1975 blog ninia-culinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Khinkali sunt niste coltunasi umpluti cu carne traditionali din Georgia , de fapt mai multe tari au adaptat acesti coltunasi si sub alte denumiri . Reteta e o combinatie de mai multe feluri de retete gasite pe internet si adaptata la ce am avut prin casa.
Aluatul :
4 cani faina
1 1/2 cani apa
1/2 lingurita sare
Se framanta un aluat care apoi se modeleaza sub forma unei baghete si se portioneaza in cat mai multe felii. Fiecare felie se imparte in doua si se intinde intr-o forma rotunda.
Umplutura :
1 kg carne macinata
3 cepe
piper
sare
coriandru
frunze de patrunjel
1 cana apa
Dupa ce se amesteca bine se pun 2 lingurite de umplutura in mijloc si se fac cutele specifice acestor coltunasi . Se pun la fiert in apa cu sare iar de cand se ridica la suprafata mai trebuie sa fiarba vreo 10-12 minute.
De obicei motul de aluat nu se mananca :)
Se servesc cu sos dulce acrisor sau chilli. Pofta mare !