Khachapuri, Varianta Elenei In Bucataria Mea
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Din start va spun c anu voi da copy paste la reteta Elenei, va pun direct link pentru ca toata realizarea a fost a ei. Este vorba de placintele Khachapuri, o reteta in original traditional georgiana si gasiti reteta la link.
Sa nu credeti ca eu nu am facut nimic, am facut in paralel o mini salata de vinete al carei decor l-am stricat din greseala.
Normal ca din cauza Mozzarellei.
De o imbucatura la mic dejun tot a ramas.
Banale, coapte pe foc, curatate, scurse, maioneza, ceapa.
Acum revenind la placintele noastre, nici nu mai stiu cate branzeturi am adunat, din toate pentru toti, ce era prin congelator, cascaval, framantata de capra, Elena a dres consistenta, a masurat si a modelat bilutele, plus ca a framantat si intins aluatul care e, cum vedeti la linkul ei, cu lapte si unt, extraordinar de bun.
Tot ea le-a ambalat.
Desigur, pe fundul meu Armani, deci am participat :p
Le-a turtit cu manutele ei doua, gaurit si pus in tava. Cand le face altul pare totul asa de simplu.
Dupa ce le-am lasat la cuptor (la cuptoarele astea ieftine e pe verificate, dar stau cam 20-25 de minute la al meu care estimez ca atinge aproximativ 180 de grade), le-am dat cu ousoare proaspete, de cand cu piata neagra nu mai iau oua de la magazin. Si se vede si diferenta.
Peste ou se pune putin cascaval ras, de frumusete, asa, apai se coc bine si se scot.
Logic ca se scot, stiu, dar unora trebuie sa le precizezi diverse, ceea ce e mai mult decat amuzant. Am mai avut o tura de doua placintele in care am bagat si carnati picanti, mama ce misto au iesit si alea.
Repet si la final, reteta, pas cu pas, o gasiti la Bucataria Elenei, se cheama Khachapuri.
Si vreau sa spun ca as folosi aluatul ala cu nenumarate umpluturi, este fantastic de fraged si gustot si cald si rece. As face niste varzari cu el, dar sa mai vina tiza odata sa il faca ea :D
Nu va spun cati de rororo ne-am luat, e prima oara cand vad cainele cu urechile tremurand de pofta.