contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ketchup

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Noi nu sîntem mari amatori de ketchup, dar fiica-mea l-ar mînca si cu prajitura. Daca tot aveam rosii prea coapte si moi, le-am transformat în preaiubitul sos delicios, pentru care unii fac crima :D

Din cosuletul cu legume si fructe am folosit rosiile, merele si cei doi ardei kapia.
Ardeii cei mititei nu i-am integrat în sosulet, fiind foarte iuti.
Denisei nu-i place iutica.

        Ingrediente:
  • 2000 g rosii
  • 200 g ardei kapia
  • 350 g mere
  • 200 g telina
  • 5 tije de busuioc
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura zahar(optional)
  • sare, piper

Toate legumele sînt cîntarite dupa spalare, curatare, deci masa neta.

Le-am pus pe foc moderat. Dupa ce s-au înmuiat rosiile, am adaugat si verdeata.

Apoi mi-am amintit ca am uitat telina, care zacea pe-o farfurie.
Asa ca am adaugat-o, sa nu se plictiseasca. Doar nu era s-o azvîrl :D

Dupa ce a scazut jumatate, am îndepartat frunzaraia si telina,
si am macinat restul cu mixerul vertical. Am trecut sosul prin sita,
pentru aspectul comercial. Asa a zis mama :D
De fapt l-am trecut prin sita pentru... Denise,
si pentru ca mai erau vreo doua seminte de la rosii.

L-am condimentat cu sare, piper,  am adaugat o lingura de zahar,
si am repus vasul la foc sa mai traga 2-3 clocote.
Am turnat ketchup-ul în borcanele sterilizate, le-am pozat,apoi le-am închis si dus în camara. 
Au facut vid, desi asta nu are importanta.Va fi consumat rapid.

Celui mic îi tragem imediat o proba cu niste cartofi pai.