Ketchup Foarte Iute
Sursa Ketchup foarte iute
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca noua, in
familie, ne place sa mancam ceva mai picant, am facut diverse retete de
ketchup, dar pentru sotul meu, care mananca foarte picant, nici una dintre ele
nu i-a ”gadilat” destul de tare papilele gustative si astfel am realizat aceasta reteta care in sfarsit Jeste pe gustul lui !
In cazul in care
doriti sa preparati reteta, trebue musai sa va avertizez ca este o pasta extrem
de iute/picanta !
Timp de pregatire: 120’
Ingrediente:
2kg
gogosari rosii
800g
ardei chili
800g
ceapa rosie
100g
usturoi
100g
sare
200g
zahar
200ml otet
Mod de preparare:
Spalam
ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam
cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu
seminte si nervuri, ii taiem eventual in doua.
Curatam
ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de
bucatarie( daca nu aveti le puteti trece prin masina de carne).
Punem
intr-o cratita, pe foc, otetul cu sarea
si zaharul si amestecam pana se topesc. Adaugam legumele maruntite, omogenizam
si lasam sa fiarba la foc mic una ora, amestec-and din cand in cand. Lasam
putin la racit apoi trecem totul prin blender si obtinem o pasta densa dar care
curge. Punem pasta dinnou la fiert pentru inca 15’ , dupa care ketchup-ul este
gata. Il turnam in recipiente sterilizate pe care le punem la duns(in paturi)
pana a doua zi. Etichetam, pozam Jsi la camara cu ele J.
Ps: Daca nu aveti
blender, pune-ti amestecul fiert (dupa cele 60’)direct in recipientele sterilizate,
fara a mai fi nevoie de inca 15’ de fierbere, doar ca, sub aceasta forma nu-l
mai puteti numi ketchup, ci mai degraba un sos foarte iute !
Pofta
buna!