contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kedgeree

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


KEDGEREE este un mic dejun traditional englezesc ,apartinind perioadei victoriene.el isi are originile in india si a fost un mod intelept de a valorifica resturile unei cine pentru o epoca in care frigiderul nu exista inca.chiar daca acum acesta din urma a ajuns aproape in fiece bucatarie din lume,acest fel de mincare,ce consista dintr-un amestec de orez condimentat cu peste afumat si ou s-a clasicizat,transformindu-se cu timpul si intr-un prinz sau o cina perfecta,usor de preparat .va invit sa urmariti varianta mea,nu este una standard ci adaptata stilului meu de gatit,
ingrediente pentru 2 persoane:
2 oua fierte tari,curatate de coaja si taiate in 6,
150 grame orez basmati,fiert conform instructiunilor de pe ambalaj,
1 ceapa medie,taiata marunt,
1 lingura de unt,
1 lingurita de curry pudra,
2 fileuri de macrou afumat(eu am folosit unele care se numeau "pastrama de macrou"),
1 buchet mic de patrunjel verde,tocat.
sare,piper negru prospat risnit,dupa gust.
intr-un vas punem la fiert fileurile de macrou,pentru cca 4-5 minute.dupa acest timp le scoatem si le curatam de pielita si le rupem in bucati,alegind eventualele oase restante.
intr-o tigaie teflonata punem la topit lingura de unt,o incingem si dam drumul in ea cepei tocate,amestecam,adaugam si o ligurita de pudra de curry si stingem cind ajunge la fierbere cu putina zeama de la fierberea pestelui,3-4 linguri,pina cind zeama scade si ceapa este gatita,daca nu ,mai adaugam o lingura-doua de lichid.adaugam peste ceapa sare si piper, dupa gust,amestecam bine,dupa care adaugam orezul fiert(fierbinte),amestecam iar,incorporam si bucatile de peste,precum si feliile de ou fiert,rezervind citeva pentru decor.omogenizam bine acest amestec si-l lasam pe foc citeva minute,cca 4-5 ,sa-si impreuneze aromele,amestecind din cind in cind ,cu grija,adaugam patrunjelul si gata,mincarica poate fi servita.

enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com