Kedgeree. British Food, 2
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 2 oua fierte tari, 700 g peste afumat (ideal ar fi somon), 150 g orez, 2 linguri de unt, o ceapa, 1-2 catei de usturoi, 2 rosii, zeama de la 2 lamai, ghimbir, dafin, mustar seminte, coriandru, curry, ardei iute, putin iaurt.
Condimentele le-am pus cate un varf de lingurita din fiecare, desi Jamie Oliver prefera cate 2 lingurite, ceea ce mi s-a parut mult prea aromat pentru gustul meu.
Pestele se pune cu 2 foi de dafin la fiert inabusit in apa cat sa-l cuprinda de tot, timp de 10 minute. Dupa aceea se scurge apa, se decojeste de piele si se taie fasii.
Orezul se fierbe in apa cu putina sare.Untul se topeste la foc mic, si in el se caleste ceapa taiata marunt, usturoiul taiat bucatele, ardeiul iute si ghimbirul.
Cand rosiile s-au muiat bine de tot si sosul se poate omogeniza, atunci adaugati orezul fiert, pestele, coriandru, ouale taiate sferturi.
Amestecati totul si inchideti focul. Se serveste cald, cu putin iaurt alaturi.
Sincer, mi-a placut foarte mult aceasta mancare aromata, insa mi s-a parut mult mai buna fara iaurt.
Pofta buna! :)