Kärleksmums
Sursa Kärleksmums

articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acum ceva vreme, Salmi a facut "ceva dulce la sfarsit de saptamana". Mi-a placut foarte mult reteta, si am decis sa o incerc si eu, iar asteptarile mi-au fost confirmate :)
In revista respectiva prajitura se numea "MUMS med lyxtopp", insa dupa ce am oferit-o spre degustat suedezului meu (!), el a zis "Pai asta e kärleksmums"! In traducere libera ar veni "Yamiii cu dragoste".
Aici gasiti reteta origiala, pe blogul lui Salmi!
Am folosit:
- pentru blat:
225 g unt
3 oua
4 dl zahar tos
6 dl faina
1/2 dl cacao
1 lingura zahar vanilat
1 lingura praf de copt
2 dl lapte-
pentru crema:
100 g unt topit
5 dl zahar pudra
1/2 dl cacao
1 lingura zahar vanilat
2 linguri jumate de cafea tare

Blatul: am amestecat faina, cacaoa, zaharul vanilat si praful de copt.

Separat am topit untul intr-o craticioara pe foc si l-am lasat sa se raceasca. Am batut oalele cu zaharul la robot pana au devenit albe si spumoase.

Peste amestecul de ingrediente uscate am turnat, alternand, oualele, untul topit si laptele.

Aluatul se toarna intr-o tava dreptunghiulata, unsa in prealabil cu unt. Se da la cuptor, 200 grade Celsius, pentru 20-25 de minute, apoi se lasa la racit. Recomand si eu, cu maaare caldura, testul scobitorii, sa nu se trezeasca lumea ca li s-a ars blatul!
Iar ma enervez cand ma gandesc la cuptorul meu :)


Crema: este foarte simplu, se amesteca toate ingredientele intr-un castron.


Se toarna peste blat (care in prealabil a fost lasat sa se raceasca).


Se poate orna cu orice fel de nebunii: bilute mici de ciocolata alba, bombonele colorate, nuca de cocos etc

Este o reteta foarte simpla, o prajitura delicioasa, nelipsita din cofetariile Suediei.