Kanuga
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
BLAT:
- 150g unt
- 200 g zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri cafea macinata
- 3 linguri cafea preparata
- 2 lingurite ness
- o esenta de vanilie ( sau migdale)
- 3 oua
- o lingurita praf de copt
- 3 linguri faina
DECOR:
- frisca
- migdale sau ciocolata rasa
PREPARARE:
Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul.
Lasam sa dea cateva clocote.
Crema obtinuta o dam la rece.
Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma.
In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina, praful de copt ,esenta si albusurile spuma .
Amestecam foarte usor de jos in sus.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia si o coacem in cuptorul deja incalzit, timp de 15 minte. Oprim focul dar nu scoatem prajitura, o mai lasam 15-20 minute , pentru a nu se lasa.
Scoatem prajitura din tava, o lasam sa se raceasca apoi o ornam cu frisca si migdale maruntite. Asa este reteta originala …dar eu de data asta am ornat-o cu ciocolata rasa…e buna si asa! Data viitoare promit sa folosesc migdale. :)
Taiem prajitura dupa preferinta!