Kaiserschmarrn
Sursa Kaiserschmarrn
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Kaiserschmarrn este una dintre cele mai cunoscute deserturi austriece. Mai multe informatii despre Kaiserschmarrn gasiti aici.
Reteta e din colectia Aldi.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 220g faina
- 50g zahar
- 5 oua
- 30g + 2 lingurite unt
- 100 ml lapte
- 1 esenta de rom
- 3 linguri stafide
- zahar pudra
Ingrediente sos:
- 150 ml smantana
- 1 portocala
- 30g zahar
Smantana se amesteca cu zaharul, zeama si coaja de la o portocala si se mixeaza la viteza maxima timp de 3 minute (sau pana cand ajunge la consistenta dorita - eu am vrut sa fie mai lichid). Sosul se pastreaza la frigider pana la servire.
Untul (30g) se topeste in lapte. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca bine cu zahar, iar cand pasta s-a deschis la culoare se adauga laptele, esenta de rom, stafidele si, amestecand mereu, faina. In cele din urma se adauga albusurile si se amesteca incet, de sus in jos.
Intr-o tigaie se topeste o lingurita unt si se toarna jumatate din compozitie. Cand s-a rumenit un pic, se intoarce si pe partea cealalta (se procedeaza exact ca la clatite) si se marunteste cu o lingura de lemn. Se tine pe foc inca 2-3 minute, apoi se scoate pe farfurii. La fel se procedeaza si cu restul de aluat.
Se pudreaza cu zahar din belsug si se serveste alaturi de sosul de smantana.
Sa va fie de bine!
Untul (30g) se topeste in lapte. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca bine cu zahar, iar cand pasta s-a deschis la culoare se adauga laptele, esenta de rom, stafidele si, amestecand mereu, faina. In cele din urma se adauga albusurile si se amesteca incet, de sus in jos.
Intr-o tigaie se topeste o lingurita unt si se toarna jumatate din compozitie. Cand s-a rumenit un pic, se intoarce si pe partea cealalta (se procedeaza exact ca la clatite) si se marunteste cu o lingura de lemn. Se tine pe foc inca 2-3 minute, apoi se scoate pe farfurii. La fel se procedeaza si cu restul de aluat.
Se pudreaza cu zahar din belsug si se serveste alaturi de sosul de smantana.
Sa va fie de bine!