contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Kafta Kebab

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Kafta Kebab este un fel de hamburger arabesc, foarte gustos si aromat.
Ingrediente pentru doua portii de kafta kebab:
  • 250 g carne tocata amestec de vita cu oaie
  • 2 catei de usturoi, presati
  • 1/2 lingurita sare 
  • o ceapa tocata sau rasa
  • 1 / 4 legatura de patrunjel, tocat marunt
  • 1/2 lingurita praf de coriandru
  • 1 / 4 lingurita. seminte de chimen
  • 1/2 lingurita praf de condiment mix All Spices
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 1 / 4 lingurita praf de piper negru 

Ingrediente garnitura:
  • 1 dovleac
  • 1 vanata
  • 3 rosii
  • 4 catei usturoi pentru mujdei
  • 2 linguri smantana pentru mujdei
  • sare pentru mujdei
Legumele se spala, se taie rondele si se aseaza pe gratarul incins pentru a se coace la foc mic.
Cand sunt coapte bine si patrunse, se scot intr-un vas cu capac, pentru a le pastra calde.
La sfarsit adaugam mujdeiul deasupra.
 In carnea tocata punem toate condimentele, amestecam bine si formam 4 baghete. Acestea se modeleaza cu mana uda pentru a nu avea denivelari. Se pot infige deasemenea in bete pentru frigarui si se aseaza pe gratar la foc mediu, avand grija sa le intoarcem pe toate partile pentru a se coace uniform.
Kafta Kebab se serveste cu legume pe gratar, sos tzatziki sau orez cu legume, salata de varza si lipii arabesti.
Pofta mare!

Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com