Kafta Kebab
Sursa Kafta Kebab
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Kafta Kebab este un fel de hamburger arabesc, foarte gustos si aromat.
Ingrediente pentru doua portii de kafta kebab:
- 250 g carne tocata amestec de vita cu oaie
- 2 catei de usturoi, presati
- 1/2 lingurita sare
- o ceapa tocata sau rasa
- 1 / 4 legatura de patrunjel, tocat marunt
- 1/2 lingurita praf de coriandru
- 1 / 4 lingurita. seminte de chimen
- 1/2 lingurita praf de condiment mix All Spices
- 1/2 lingurita praf de chili
- 1/2 lingurita praf de ghimbir
- 1 / 4 lingurita praf de piper negru
Ingrediente garnitura:
- 1 dovleac
- 1 vanata
- 3 rosii
- 4 catei usturoi pentru mujdei
- 2 linguri smantana pentru mujdei
- sare pentru mujdei
Cand sunt coapte bine si patrunse, se scot intr-un vas cu capac, pentru a le pastra calde.
La sfarsit adaugam mujdeiul deasupra.
In carnea tocata punem toate condimentele, amestecam bine si formam 4 baghete. Acestea se modeleaza cu mana uda pentru a nu avea denivelari. Se pot infige deasemenea in bete pentru frigarui si se aseaza pe gratar la foc mediu, avand grija sa le intoarcem pe toate partile pentru a se coace uniform.Kafta Kebab se serveste cu legume pe gratar, sos tzatziki sau orez cu legume, salata de varza si lipii arabesti.
Pofta mare!