Kafta Kebab
Sursa Kafta Kebab
articol scris de dana_mi16 blog midanablog.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Incep prin a- mi cere scuze fata de Nona, bucatarul blugului Jurnal de Mamica, cea care a si initat aceasta competitie, pentru ca am promis ca postez ieri reteta, insa am fost plecata la Fagaras si nu am avut cum sa o mai postez ieri, desi nu aveam altceva de facut decat sa o scriu, asta rusinica pentru mine.
Nona trebuie sa stii ca a fost o adevarata provocare pentru mine, mai ales ca eram pe langa cu bucataria araba.
Sper totusi sa fii reusit, pot spune ca gustul este unic, este demential si iti multumesc ca m-ai provocat la asa ceva, astept celelalte provocari.
Acum sa revin si la reteta.
Ingrediente:
- 400 g carne tocata, amestec miel si vitel in cantitati egale;
- 1 ceapa rosie si 1 ceapa alba;
- 3 catei usturoi;
-sare, piper, chili; menta, cimbru.
Mod de preparare:
Carnea am tocat-o impreuna cu ceapa, dupa ce am tocat carnea am condimentat si am adaugat usturoiul pisat.
Am amestecat si am format kafta cu mana uda si am pus pe gratar.
Sotul s-a ocupat sa faca gratarul.
Am servit cu cartofi prajiti, salata de varza si sos tzatziky, de decor am pus si putina rosie.
O nebunie!