Kadir Kamine
articol scris de barzuka1 blog epurasha2bb.blog.gustos.ro
De ce kadir Kamine? fiindca e un joc de cuvinte.Reteta a pornit de la o alta reteta arabeasca Kodrit Kadir si eu am facut un joc de cuvinte si am adaugat kamine in sensul romanesc ”ca mine” adica acel tort facut ca mine, adica in varianta mea.
Asa, acum ca am terminat de explicat sa purcedem la intocmirea minunatului desert Kadir Kamine.
Pt.blat am folosit 100 g zahar, am ml lapte 100 ml ulei 1 praf de copt 100 g faina 3 linguri cacao si 2 linguri cafea de cea mai neagra.Am amestecat totul si am dat deoparte.
Pt crema de zahar ars 800 ml lapte, 5 oua, 200 g zahar,
Pt.crema de lapte cu ciocolata alba am folosit 500 ml lapte, 1 punga de amidon alimentar, 150 g unt, 1 punga zahar pudra cu gust de vanilie Dr Otker, 50 g zahar normal si o ciocolata alba Primola.
Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga laptele cu ouale si zaharul .
Crema de lapte cu ciocolata alba se face astfel: Se amesteca amidonul cu 50 g zahar si 100 ml lapte si se da deoparate.Se pune restul de lapte pe foc cu cioolata alba bucatele si cand s-a topit ciocolata alba dam focul mic si adaugam amestecul de amidon pus deoparte.Apoi amestecam pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca timp in care mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra DrOtker si o adaugam cate putin increma cu amidon racita.Omogenizam perfect si lasam la congelator putin.
Pt.decor: 1 ciocolata neagra Primola Silk, fragute din dulceata, zahar ars.
Asamblarea:
Se carameliuzeaza 5 linguri de zahar, se toarna compozitia pt.crema de zahar ars se lasa putin sa se igroase apoi se toarna in mijloc compozitia pt.blat.Apoi se baga cratita la cuptorul incalzit si se lasa cam 45 de minute maxim.Se testeza cu scobitoarea.Apoi se scoate cratita si se lasa la racit.Facem si crema de lapte si o dam la rece.Rasturnam pe un platou desertul cu blatul in jos.Apoi il recem usor cu grija prin alunecare in forma de tort cu margini detasabile.Lasam la rece un timp.Apoi turnam peste crema alba de lapte cu ciocolata si lasam iar la rece.Decoram cu ciocolata topita la bain -marie si pusa intr-o punguta intepata la un capat si apoi presaram fragute din dulceata.In momentul servirii indepartam inelul detasabil si taiem triunghiuri delicioase si foarte insiropate.Asta e tot! Nu uitati sa impartiti cu cineva drag!