Kabeljau-pangasius-curry/ Peste Pangasius Cu Sos Aromat Curry
articol scris de Cami blog cami-lecker-wittmacher.blogspot.com
Peste Pangasius cu sos aromat Curry
Reteta pentru 4 persoane
Sosul este foarte aromat, delicios
Legenda: LS-lingura supa LC-lingurita ceai
Ingrediente:
3 LS ulei de plante
1 ceapa mare taiata marunt
2,5 cm scortisoara
1 blat de dafin
1-2 cm ghimbir
1-2 catei de usturoi
1 LC praf de boia
1 LC kumin
1 LC coriandru, macinat
1/4 LC curcuma, macinat
140 ml iaurt natural sau
220g rosii intregi din cutie sau proaspete taiate in felii
1-2 ardei iuti
2 ramuri de coriandru proaspat
1 LC sare
450g peste pangasius sau cod, filetat si taiat in bucati
Timpul de preparare necesat este de cca. 15 minute pentru pregatiri si 20 de minute pentru fierbere.
Preparare:
1) Ceapa se prajeste aurie in ulei. Se adauga scortisoara, foaia de dafin, ghimberul si usturoiul si se mai prajeste inca un minut.
2) Se adauga condimentele macinate si se mai prajeste un minut. Se adauga rosiile sau iaurtul impreuna cu coriandul proaspat.
3) In cazul in care sa adaugat iaurt in loc de rosii se mai adauga 140 ml de apa. Se lasa 2-3 minute la fiert. In cazul daca sa adaugat rosii nu mai este necesar adaosul de apa.
4) Se adauga pestele, se sareaza si se lasa la fiert la foc mic timp de cca 10 minute.
Se serveste cu orez fiert, in cazul meu orez Basmati si castraveti murati.
Pofta mare!
O zi buna!
Habt einen schönen Tag noch!
O zi buna tuturor!
Una buona giornata!
Une bonne journee!
Cami