Jw Steakhouse @marriot
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
ne-a explicat care sunt diferentele intre cut-uri, care sunt cele mai cerute si cum trebuie sa arate o marmoratie perfecta la un astfel de cut.
am simtit in glasul lui pasiune si pricepere, am simtit un om care-si face treaba cu placere si e deschis oricand sa impartaseasca cu altii experientele lui. si asta-i mare lucru in lumea mai degraba ermetica a bucatarilor.
si pentru ca toti am votat pentru medium-rare, nicu ne-a propus sa faca toate cut-urile la fel sa putem simti diferenta de gust si structura.
intre timp, pe alt front de lucru se muncea de zor la side dishes. favorita mea: crema de spanac. spanac taiat de mana timp de doua ore (nu la robot ca se inegreste!) amestecat cu ceva smantana si parmezan.
deep fried onion rings, prezentate intr-un mod inovativ,
calamari prajiti care n-au mai apucat sa ajunga pe masa din motive de mine&mazi :)) ,
maryland crab cakes(de care am ramas profund impresionat),
salata de cruditati,
dip de vinete copate cu telina.
dar mai avea nevoie de cateva minute sa se "odihneasca". minute numai bune pentru noi sa umplem cardurile aparatelor de fotografiat :)
friptura s-a dovedit a fi asa cum ni s-a promis, medium-rare. frageda si suculenta in interior, perpelita perfect la exterior.
fripturile au fost insotite de un cabernet sauvignon chateau ste michelle 2006 (de fapt un cupaj de CS cu Syrah si Cabernet Franc). un CS tipic american cu tanini moi si fructe care ies in fata(afine si mure). e catifelat, cu corp bun si finish lung de cacao.
am incheiat apoteotic cu un potpuriu de deserturi, care mai de care mai apetisante din care mi-aduc aminte de un cheescake minunat,
si de celebra bettie's bread pudding a carui reteta a fost dezvaluita de nicu pe blogul sau, blog pe care va recomand cu caldura sa-l studiati.
jw steakhouse