contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Just Gogoși . . .

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Azi este o zi specială pentru mine... Este ziua mamei mele...
La mulți ani , mama mea !!!  
Dacă aș putea să fiu măcar jumătate din mama care ești tu pentru mine, copiii mei ar fi extrem de norocoși.

" Zilele de naștere sunt extrem de importante. Statisticile arată că persoanele care sărbătoresc mai multe au o viață mai lungă ..."  
Așa că deseară o sărbătorim pe mama mea cea dragă ... care va trăi veșnic...

Te iubesc, mama !!!


Ieri după-masa am avut o poftă nebună de gogoși, așa că mi-am făcut ... Și i-am dus și mamei o cutie... ei nu în loc de tort, ci doar așa pentru că pot...

Eu nu frământ aluat că nu-mi place, decât dacă e chiar necesar. Am zis și o repet. De aia mi-am luat mașină de făcut pâine. Asta nu însemnă că dacă nu aveți mașinăria nu veți mânca gogoși niciodată. Nici poveste, doar că trebuie să vă înfigeți mâinile în aluat.

 Pentru vreo 40 de gogoși am folosit următoarele ingrediente, care se adaugă în mașina de făcut pâine în acestă ordine:
  • 1/4 ml lapte cald
  • 1/4 ml apă caldă
  • 60 gr. unt topit 
  • 2 gălbenușuri + 1 ou întreg
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 75 gr. zahăr + 2 plicuri zahăr vanilat (poate fi și esență)
  • 500 gr. făină
  • o pișcătură de sare
  • 7 gr. drojdie uscată
  • ulei pentru prăjit

Se ia mașina de făcut pâine și se adaugă toate ingrediente în ordinea de mai sus. Întâi cele lichide, apoi solidele. Se alege programul de frământare ( eu aleg întotdeauna programul de pizza) și se pornește aparatul.
După 1 oră și jumate aluatul e gata .

Pe masa de lucru am presărat făină și am întins o foaie cam de 1 cm.
Am luat două forme rotunde și am trecut la modelarea gogoșilor cu gaură ( dar îmi aduc aminte că mama folosea un pahar și un capac de la o sticlă de suc). Nu vă grăbiți .

Până se încinge uleiul lăsați gogoșile să se mai odihnească puțin.

Se prăjesc pe ambele părți până devin aurii, apoi se scot pe un șervet de bucătărie ca să se scurgă excesul de ulei.
Dacă le veți servi doar cu zahăr pudră este bine să le tăvăliți prin el cât timp sunt fierbinți. Astfel zahărul se va lipi de ele. 

Restul distracției cu ornarea se face când sunt mai reci.
Eu am folosit glazură de caramel, ciocolată și ornamente colorate.
 Am să vă povestesc odată cum am făcut glazura.


Să mâncați cu poftă !!! și o zi minunată să aveți !!!





Mulţumesc pentru vizită !!!!