contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Jumari

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Jumari, jumari, jumari...cui nu-i plac jumarile???
Eu le fac foarte rar, mai exact odata, cel mult de doua ori pe an, si asta numai la Craciun.
Sunt usor de facut si bune ca nu iti vine sa te mai opresti, dar ingrasa.

Ingredientele sunt:
1 kg fleica de porc
1 kg gusa
o bucata gusa afumata

Carnea se taie bucatele potrivit de mari. 
Gusa se taie si ea la fel

Se pun la prajit intr-o tigaie, sau ceaun.

 Se adauga cca 100 ml apa, si se lasa sa se prajeasca mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Eu le-am prajit aproximativ 50 de  minute, insa timpul de prajire depinde de cantitatea de slaninuta pe care o folositi, de felul slaninutei si de dorinta fiecaruia ca jumarile sa fie mai prajite sau mai moi. 
In principiu se gusta si se scot atunci cand considerati ca sunt pe placul vostru.
Cand jumarile sunt gata, se scot cu o paleta pe un platou si se presara sare.
Grasimea lichida ramasa de la jumari se strecoara si se pune intr-un borcan unde aceasta se va solidifica.
Se foloseste la prajeli sau se mananca pe paine prajita cu putina boia si usturoi.
 Se servesc cu ceapa rosie sau mustar.
Pofta buna!