Jeleuri Gumate De Casa
Sursa Jeleuri gumate de casa

articol scris de reka77 blog prajiturireka.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cred ca toti copii adora aceste jeleuri gumate, mai putin parintii lor. Asa sunt si eu, nu-mi plac cele cares e gasesc in comert. Insa nu demult am gasit aceasta reteta pe site-ul TucsokBogar si mi-a placut mult.
Reteta este una foarte simpla:
Am dizolvat 5g de gelatina alimentara in 100ml de zeama de portocale (zeama am dat-o prin strecuratoare sa nu ramana nici o firimitura de pulpa) si l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba. L-am turnat intr-o cutie goala de inghetata. Dupa ce s-a racit l-am pus in frigider pentru 3-4 ore sa se intareasca.
Am repetat aceasta operatiune si cu 100ml sirop de coacaze negre.
Dupa ce s-au intarit ambele jeleuri, le-am taiat in cubulete si le-am pus intr-o cutie.
Am dizolvat 5g de gelatina alimentara si 1 lingura de zahar in 100ml de lapte, l-am pus pe foc pana a inceput sa fiarba. L-am pus sa se raceasca un pic, dupa care l-am turnat peste cubulete. Am pus toata in frigider pentru 1 noapte.
A doua zi l-am scos si l-am taiat cu diferite forme. E usor, nu?
Am 2 forme de praline, una cu stelute si cealalata cu trandafiri. Am folosit acele forme pentru aceste jeleuri de fructe:

