Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani! Iata-ne in anul 2014 ♥ Cum stati cu rezolutiile de an nou? Eu am o lista mare si tare frumoasa, plina de dorinte posibil de realizat daca reusesc sa ma mobilizez mai bine in acest an. Nu stiu daca este entuziasmul de inceput de an, dar simt ca imi recapat energia si forta. Sper sa ne regasim mult mai des pe blog acest an, sa povestim despre deserturi, mancare, copii si trairi, calatorii si proiecte de vis. Sfarsitul anului 2013 a adus cu el 2 proiecte personale superbe si imi doresc din tot sufletul sa vi le povestesc. Doar ca trebuie sa vina momentul potrivit pentru asemenea destainuiri Putintica rabdare
Craciunul 2013 a venit cu tot felul de cadouri delicioase pentru blog si sunt hotarata sa le transform in bunatati pe care sa le incercati si voi acasa. Unul dintre cadourile provocare a venit de la Santerra, suc de mere natural, integral. Provocarea consta in a alege din bogatia de sortimente de sucuri pe baza de mere si de a transforma sucul in ceva delicios. Daca e delicios, e desert, nu? Raluca mi-a prezentat cu atata entuziasm aceste sucuri, incat am spus ca trebuie sa accept provocarea, iar daca sucul va primi “aprobarea” copiilor mei, atunci voi scrie despre el. Suc natural de mere din livezi de munte, nestropite, delicios combinat cu fructe de padure culese tot de la munte, vara, si congelate pana in toamna cand se incepe productia. Nimic de cultura, nimic de import. Buuun! Trebuie sa incerc
Ce credeti? Le-a placut puilor mei? Da, asa e! Le-a placut la nebunie Trebuie sa recunosc ca a disparut foarte repede, iar preferatul lor a fost sucul de mere cu macese. Nici o sansa sa apuc vreo cana macar pentru a-l folosi in vreun desert Am reusit sa le pregatesc insa aceste jeleuri naturale, cu promisiunea ca gustul de mere va ramane intact, doar usor aromat cu scortisoara si nucsoara. Am folosit gelatina organica pe care am cumparat-o din calatoriile mele. Pana acum nu am gasit si pe la noi. Daca vedeti pe undeva, va rog dati de stire. Puteti folosi si agar agar, versiunea vegetala a gelatinei. Voi reveni cu detalii despre agar agar la o alta reteta.
Aceste jeleuri sunt o alternativa draguta pentru portia de fructe atat de necesara, diversificand astfel modalitatile prin care puii nostri pot consuma minunile naturii. Sucul de mere contine:
♥ saruri minerale, in special potasiu, care sustine sistemul nervos si metabolismul corpului ♥ produsi metabolici secundari care ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, intaresc sistemul imunitar si reduc riscul de cancer. ♥ sucul de mere natural-tulbure contine de cinci ori mai multe substante benefice sanatatii decat varianta natural-limpede. ♥ in functie de sortiment, merele contin cantitati diferite de nutrienti si vitamina C care asigura integritatea celulara si intaresc sistemul imunitar.
Punem gelatina intr-o cana de apa rece timp de 10 minute, pana "infloreste".
Intre timp, incalzim sucul si adaugam scortisoara, nucsoara si siropul de artar, amestecam.
Cand sucul de mere e aproape de punctul de fierbere, luam vasul de pe foc si adaugam sucul de lamaie.
Scurgem foarte bine gelatina, apoi o adaugam in suc si amestecam cu mare grija, sa nu se formeze spuma in vas.
Pregatim cateva forme de silicon, le ungem cu ulei vegetal, apoi le umplem cu jeleul cald. Lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi le pastram la frigider, minim 2 ore.
Scoatem jeleurile din formele de silicon, cu grija, apoi le trecem prin fulgii de cocos si le servim. Le putem pastra 2 zile la frigider, in cutie ermetic inchisa.
Nota
Formele din silicon trebuie sa aibe modele cat mai simple, pentru ca jeleurile sa isi poata pastra forma cand sunt scoase.
La multi ani cu fericire, sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor frumoase!
P.S. Trebuie sa recunosc ca e si o “problema”: atat de mult le-a placut sucul, incat acum va trebui sa trimit o comanda