contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Jeleu De Vin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_DSC3255
Un desert usor de preparat, aveam niste vin rosu adus de iubi, mi l-a tot laudat dar eu cum nu prea sunt cu alcoolicele, nu m-am prea imbiat dar, in cele din urma, am zis sa incerc reteta aceasta de desert. E usoara si la gatit si ca pondere…in stomac, secretul este sa fie un vin foarte gustos, caci ii vei simti gustul accentuat – asa ca musai sa-ti placa. Nu e un desert independent, adica trebuie sa-l servesti cu ceva alaturi. Dar despre asta vom pomeni ceva pe la sfarsitul retetei.:)
- 750 ml vin rosu bun
- 150 ml coniac
- 250 gr. zahar – mie totusi mi s-a parut prea dulce, depinde si de vin; asa ca puneti mai cu masura, zic eu, mai gustati…Zâmbet
- 2 plicuri gelatina alba transparenta. Iote, aici am dat nitel chix, am facut doua portii si am crezut ca-mo ajunge gelatina aceea Tort gelee de la dr. Oetker. A inchegat ceva dar n-a fost de ajuns, a fost un fel de semi-jeleu, nu m-a deranjat prea tare dar oricum, voi folositi gelatina ca lumea, nu ca mineZâmbet.
-coaja rasa si zeama de la o lamaie galbena
Punem gelatina in apa rece zece minute sa se dizolve.
Punem toate ingredientele laolalta in olcica si punem la fiert. Cand da in clocot, dam focul nmnitel mai incet si mai lasam inca cinci minute sa fiarba. Apoi luam de pe foc, mestecam silitor si turnam si gelatina, mestecand sa o dizolvam. Musai sa avem la indemana si un recipient, o forma, un pahar in care sa turnam jeleul si sa-l lasam o zi la frigider ca sa se intareasca.
Jeleul se desprinde foarte usor din forma daca scufundam vasul cu jeleu pentru zece secunde in apa fierbinte – cu grija totusi sa nu ajunga apa in forma peste jeleu. ACoperim vasul cu o farfurie, un platou – ce vrem, si rasturnam cu delicateteÎnger. Daca vasul are o forma misto…si jeleu va avea tot o forma …misto. Hihihi.Ninja
Principesa Margareta (din a carei carte am preluat reteta) sugereaza a se servi alaturi de niscaiva frisca si afine, eu ma gandeam la niste inghetata – pe bune, ar merge grozav, mai ales cu cirese sau cafea. La vara incerc (ca acum iarna nu-s amica cu inghetata). Alte idei cu ce ar merge aveti si voi? Sa-mi spuneti ca-s deschisa la propuneri….culinare.  
_DSC3267