Jeleu De Papaja Si Piersici Cu Miez Rosu
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Din ciclul "nimic nu se pierde, totul se transforma" astazi va prezit fabulosul jeleu de papaja & piersici cu miez rosu.
Avem prostul obicei sa cumparam fructe mai multe decat putem manca , fie ca le gasim la oferta , fie din cu totul alte motive (ne-o fi pofta ?! :)) )
Asa s-a intamplat si in cazul fructelor pe care le-ati vazut in poza...am mancat cat am mancat, insa cand am vazut ca incep sa fie ocolite, am luat masurile care se impuneau.
Adica le-am transformat in jeleu.(nu-i spun gem sau dulceata, pentru ca l-am facut cu "gelfix"...deci e jeleu :) )
Treaba a fost simpla, deoarece am procedat conform instructiunilor de pe plicul de gelfix (1kg fructe+500g zahar+ pliculetul )
Pana acum l-am folosit ca atare, adica l-am mancat pe paine, simplu si cu unt...dar si la unul dintre torturile pe care le-am facut de curand.
A, era sa uit ....am facut cu acest jeleu si un vin de Tokaji sosul pentru puiul umplut pe care il puteti gasi aici :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/10/pui-umplut-cu-cartofi-copti-si-sos-de.html