contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Jeleu De Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De cum am vazut reteta Sursa , mi-am dorit sa o incerc si chiar am incercat-o. Sant atat de bune aceste jeleuri de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi drept dovada azi,  le-am pregatit dinnou! 
Va servesc cu mare drag si pe voi.
          Ingrediente:
500g morcovi
500g zahar
100ml apa
1 fiola esenta vanilie
½ lingurita praf de portocala
30g gelatin
50g fulgi de cocos
       Mod de preparare:
Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). 
Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc.  Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii tavalim prin fulgii de cocos si-i dam dinnou la rece.

Pofta buna!