Jeleu De Morcovi
Sursa Jeleu de morcovi
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De
cum am vazut reteta Sursa
, mi-am dorit sa o incerc si chiar am incercat-o. Sant atat de bune aceste
jeleuri de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi drept dovada azi, le-am pregatit dinnou!
Va
servesc cu mare drag si pe voi.
Ingrediente:
500g
morcovi
500g
zahar
100ml
apa
1
fiola esenta vanilie
½
lingurita praf de portocala
30g
gelatin
50g
fulgi de cocos
Mod
de preparare:
Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea
mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase
zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h).
Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la
fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de
pe foc. Intre timp pregatim gelatina
conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul
si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii
tavalim prin fulgii de cocos si-i dam dinnou la rece.
Pofta
buna!