Jeleu De Capsuni
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Un desert cu care puteti puncta la impresia artistica in fata unor oaspeti mai pretentiosi. Se executa in doi timpi si trei miscari.
Ce iti trebuie pentru patru portii (poza 1):
- 300 gr capsuni (le spalam si le taiem bucatele)
- 4 linguri de zahar
- 1 plic gelatina
Plan de lucru:
- amestecam capsunile cu zaharul (poza 2) si punem pe foc. Intre timp lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa timp de 10 minute (poza 3).
-lasam capsunile pe foc pana se dizolva zaharul (poza 4) si fierb aproximativ cinci minute. Apoi luam de pe foc si amestecam cu gelatina dizolvata (poza 5). Amestecam bine, lasam sa se racoareasca cateva minute, apoi turnam compozitia in 4 forme (poza 6)
- Lasam la racit peste noapte, apoi servim (poza 7)
- pofta buna!
Timp de preparare: 20 minute ( fara timpul de racire)
Pret: 3 lei (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri